Köpvillkor

För att handla på EXEMPLARIUM LÄROMEDEL måste du ha fyllt 18 år. Vid beställning av digitala produkter krävs även en fungerande jobbmail. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som angivit felaktiga eller tvivelaktiga uppgifter.

Bekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi snarast en bekräftelse per e-post med information om din order till dig. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

Betalningsalternativ
Faktura- Väljer du faktura som betalningsalternativ får du en faktura tillsammans med dina beställda varor om de skickas från vårt eget lager, separat om de skickas direkt från våra leverantörer eller om de laddas hem digitalt. Betalning skall ske inom 30 dagar från fakturadatum.

Kortbetalning – Vår kortbetalning hanteras av Paypal.com som drar pengarna från kortet i samband med beställning. PayPal följer de internationella standarderna PCI (betalkortsbranschen) och CISP (säkerhetsprogram för kortinnehavarens information) för dataskydd. Dessa standarder är till för att skydda ditt företag från bedrägeri och dataförlust.

Frakt
Alla produkter du beställer skickas fraktfritt.

Transport
Produkterna kan skickas från vårt eget lager – fysiskt eller digitalt, eller direkt från andra förlag. Om varan skadas eller kommer bort under transport är EXEMPLARIUM LÄROMEDEL betalningsansvariga. Kontakta oss direkt eller senast inom skälig tid för att påtala felet.

Ej utlöst paket – Om ett paket ej hämtas ut återbetalas beloppet för beställningen, förutom fraktkostnaden. Om kunden sedan vill ha produkten skickad till sig igen får en ny beställning göras.

Ångerrätt
Som kund hos EXEMPLARIUM LÄROMEDEL har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Meddelande om retur ska skickas via mail eller via kontaktformuläret på sajten senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid oss innan du returnerar varan. Uppge alltid ordernummer och titel på den/de produkter du vill returnera.<br />
För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning med eventuella inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelse! EXEMPLARIUM LäROMEDEL åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur. Alla transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund.

ångerrätt för digitala produkter – Nerladdning av digitala produkter klassas som en tjänst som inte kan återlämnas då det är en så kallad direktkonsumtion. Det är därför alla digitala produkter kräver en aktiv och godkänd handling efter ett köp och endast i de fall då en produkt är overifierad eller icke nerladdad är en återbetalning möjlig. Denna digitala process likställs med en plombering av en fysisk vara.

Fel i vara
Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta oss via mail eller via kontaktformuläret på sajten direkt för snabbaste service, dock senast inom skälig tid om du som kund varit förhindrat att undersöka varan vid leverans.

Garanti – Vi ger sex månaders garanti. Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende. Den gäller inte heller vid yttre åverkan på produkten, som till exempel tappskador, fukt eller till följd utav åska. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter av tillverkaren efter 3 år.

Tvist
Vid eventuell tvist kommer EXEMPLARIUM LÄROMEDEL att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från EXEMPLARIUM LÄROMEDEL, som gör att EXEMPLARIUM LÄROMEDEL ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att EXEMPLARIUM LÄROMEDEL befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Vidarelänkning
I de fall vi bara länkar vidare dig till andra bokhandlare (t ex Adlibris) gäller inte dessa köpvillkor, utan de som gäller för respektive butik.